Year archives: 2022

Takimi i Këshillit Konsultativ për Komunitete

Këshilli Konsultativ për Komunitete, në takimin e mbajtur sot, shqyrtoi propozim planin vjetor të punës për vitin 2023. Pas diskutimit, dhe shqyrtimit të propozim planit vjetor të punës, i njëjti u miratua njëzëri nga anëtarët e Këshillit. Në takim kryesuesi i Këshillit dhe kryesuesit e grupeve punuese i informuan anëtarët për aktivitetet ndërmjet dy takimeve …

Punëtoria për Planin e Punës së KKK-së për vitin 2023

Këshilli Konsultativ për Komunitete në punëtorinë e mbajtur, me datë 15 –17 dhjetor, ka shqyrtuar dhe hartuar propozim Planin Vjetor të Punës së Këshillit, për vitin 2023. Anëtarët pjesëmarrës në punëtori, gjatë punës së tyre të ndarë në grupe punuese,  ofruan kontributin e tyre, me anë të paraqitjes së  propozimeve konkrete nga secili grup punues. …

Kryesia e Këshillit në takim me Kryeministrin z. Albin Kurti

Kryesia e Këshillit, z. Agim Ferati, znj. Sevim Bërveniku, z. Bajram Ilazi, dhe përfaqësuesit e Sekretariatit, znj. Nafiye Gaş, Sekretare e Këshillit, Zijush Ahmeti, zyrtar i Sekretariatit të Këshillit, më 13 dhjetor 2022, janë pritur në takim nga z. Albin Kurti, kryeministër i Republikës së Kosovës. Në takim, kryesuesi i Këshillit z. Agim Ferati e …

Grupi Punues për Çështje të Kulturës

Grupi Punues për Çështje të Kulturës, në takimin e mbajtur sot zgjodhi kryesinë në përbërje prej dy anëtarëve. Kryesues i grupit punues u zgjodh z. Miloš Arsić, ndërsa zëvendëskryesuese znj. Mirjeta Qehaja.

Grupi punues për Legjislacion

Grupi Punues për Legjislacion, në takimin e mbajtur sot zgjodhi kryesinë në përbërje prej dy anëtarëve. Kryesues i grupit punues u zgjodh z. Petar Đorđević, ndërsa zëvendëskryesuese znj. Elizabeth Katherine Gowing.

Grupi Punues për Çështje të Arsimit

Grupi Punues për Çështje të Arsimit, në takimin e mbajtur sot zgjodhi kryesinë në përbërje prej dy anëtarëve. Kryesues i grupit punues u zgjodh z. Atakan Koro, ndërsa zëvendëskryesuese znj. Dževahira Kolenović.

Takimi i Këshillit Konsultativ për Komunitete

Këshilli Konsultativ për Komunitete në takimin e mbajtur sot, shqyrtoi dhe miratoi propozimin për formimin e  grupeve punuese. Në kuadër të Këshillit janë pesë grupe punuese, të cilat përbëhen me nga pesë anëtarë. Grupet punuese të formuara janë si në vijim: Grupi Punues për Çështje të Arsimit, Grupi Punues për Çështje të Punësimit dhe Çështje …

Takimi Konstituiv i Këshillit Konsultativ për Komunitete

Këshilli Konsultativ për Komunitete ka mbajtur sot takimin konstituiv me anëtarët e rinj. Në takim Këshilli, zgjodhi kryesinë në përbërje prej tre anëtarëve. Kryesues i Këshillit u zgjodh z. Agim Ferati, ndërsa zëvendës kryesuese, znj. Sevim Bërveniku, dhe z. Bajram Ilazi.

Presidentja Osmani emëron anëtarët e rinj të Këshillit Konsultativ për Komunitete

Presidentja e Republikës së Kosovës, Vjosa Osmani Sadriu, ka emëruar 27 anëtarët e rinj të Këshillit Konsultativ për Komunitete (KKK). Emërimi për mandat dy vjeçar i anëtarëve të KKK-së, është rezultat i një procesi të nominimit brenda secilit komunitet dhe në fund emërimit të tyre nga Presidentja e Republikës. Bazuar në Rregulloren e KKK-së, brenda …

Presidentja Osmani në Këshillin Konsultativ për Komunitete: Mbështetje e plotë për mbrojtjen e të drejtave të komuniteteve

Presidentja e Republikës së Kosovës, Vjosa Osmani ka udhëhequr takimin e radhës të Këshillit Konsultativ për Komunitete, i cili mbajti një minutë heshtje në nderim të ndarjes nga jeta të anëtares së Këshillit, të ndjerës Gülten Nobırda. Presidentja Osmani ka bashkëbiseduar me anëtarët e Këshillit për shqetësimet që kanë komunitetet. Ajo ka uruar komunitetin boshnjak …