Author archives

Presidentja Osmani në takimin e Këshillit Konsultativ për Komunitete: Është angazhim i yni i përditshëm t`i sigurojmë mundësitë e barabarta për të gjitha komunitetet

Presidentja e Republikës së Kosovës, Vjosa Osmani ka udhëhequr takimin e radhës të Këshillit Konsultativ për Komunitete, me të cilët ka bashkëbiseduar për sfidat dhe shqetësimet që kanë komunitetet. Sipas Presidentes Osmani, punësimi pa dallim përkatësie ruajtja dhe zbatimi i karakterit shumë gjuhësor të shoqërisë kosovare, që paraqet vlerat e saj unike shpirtërore, intelektuale, historike …

Takimi i Këshillit Konsultativ për Komunitete

Këshilli Konsultativ për Komunitete në takimin e mbajtur sot, shqyrtoi propozim komentet në Projektligjin për Provimin e Maturën Shtetërore dhe Projektligjin për Ndryshimin dhe Plotësimin e Ligjit NR. 06/L-10 për Noterinë, i Ndryshuar dhe Plotësuar me Ligjin NR. 08/L-149. Pas diskutimit dhe shqyrtimit propozim komentet u miratuan nga anëtarët e Këshillit. Në takim Këshilli, shqyrtoi …

Takimi i përfaqësuesëve të Këshillit me Rektorin Qerimi

Zëvendëskryesuesi i Këshillit, dhe anëtari i Grupit Punues për Çështje të Arsimit, z. Bajram Ilazi, Sekretarja e Këshillit, znj. Nafiye Gaş, dhe U.d. Koordinatori  për të Drejtat e Komuniteteve, z. Zijush Ahmeti janë pritur në takim nga rektori, z. Qerim Qerimi dhe prorektorja znj. Njomza Llullaku. Në takim është diskutuar për bashkëpunimin aktual dhe të …

Takimi i Kryesisë së Këshillit me Zëvendëskryeministren znj. Redžepi

Kryesia e Këshillit Konsultativ për Komunitete në përbërje: Z. Agim Ferati, znj Sevim Bërveniku dhe z. Bajram Ilazi, janë pritur në takim nga znj. Emilija Redžepi,  Zëvendëskryeministre për të Drejtat të Njeriut dhe të Pakicave. Në takim kryesia e Këshillit, prezantoi disa nga sfidat dhe vështirësitë me të cilat po ballafaqohen pjesëtarët e komuniteteve jo …

Takimi i Grupit Punues për Çështje të Arsimit

Grupi Punues për Çështje të Arsimit ka mbajtur sot takim, në të cilin ka diskutuar lidhur me vendet e rezervuara për komunitete jo shumicë në universitete publike dhe problemet me të cilat ballafaqohen pjesëtarët e komuniteteve jo shumicë kur është fjala për kuotën e garantuar për pranim në universitetet publike në Republikën e Kosovës.

Takimi i Këshillit Konsultativ për Komunitete

Përfaqësueset e UNICEF-it dhe të IOM-it znj. Nona Zicherman, Shefe e Misionit të UNICEF-it dhe znj. Virginia Negro, oficere e zhvillimit të projektit të IOM-it, prezantuan para anëtarëve të Këshillit projektin ‘’Rritja e rezistencës së komunitetit ndaj konflikteve përmes arsimit: Angazhimi i komuniteteve për bashkëjetesë paqësore duke përdorur platformat dhe hapësirat shkollore në Kosovë’’.   

Takimi me përfaqësuesit e OSBE-së

Kryesuesi i Këshillit, z. Agim Ferati, Sekretarja e Këshillit, znj. Nafiye Gaş, dhe zyrtarët e Sekretariatit të Këshillit, më 11 korrik 2023 kanë pritur në takim përfaqësueset e OSBE-së, znj. Maria Paschou dhe znj. Enisa Rami. Në takim u diskutua  për vazhdimin e bashkëpunimit dhe mbështetjen e Këshillit nga ana e OSBE-së, me dy aktivitete …

Takimi i Këshillit Konsultativ për Komunitete

Këshilli Konsultativ për Komunitete, ka mbajtur takimin e gjashtë të rregullt për vitin 2023. Kryesuesi i Këshillit dhe kryesuesit e grupeve punuese kanë raportuar para anëtarëve për aktivitetet e realizuara ndërmjet dy takimeve të këshillit. Në takim, Këshilli ka miratuar propozimin për emërimin e një anëtare në Grupin Punues për Legjislacion si dhe e ka …

Tryeza e rrumbullakët me temën ’’Gjendja në arsim për pjesëtarët e komuniteteve jo shumicë në Republikën e Kosovës’’

Grupi Punues për Çështje të Arsimit, organizoi tryezën e rrumbullakët me temën ’’Gjendja në arsim për pjesëtarët e komuniteteve jo shumicë në Republikën e Kosovës’’, më 21 qershor 2023 në Prishtinë. Në tryezën e organizuar, përpos kryesuesit të Grupit Punues për Çështje të Arsimit, z. Atakan Koro, zëvendës kryesueses, znj. Dževahira Kolenović, anëtarëve, z. Bajram Ilazi …

Takimi i Grupit Punues për Çështje të Arsimit

Grupi Punues për Çështje të Arsimit në takimin e mbajtur sot, diskutoi lidhur me organizimin e tryezës së rrumbullakët për gjendjen e pjesëtarëve të komuniteteve në fushën e arsimit në Republikën e Kosovës. Pas diskutimeve anëtarët u pajtuan dhe e përcaktuan që tryeza të mbahet më 21 qershor në Prishtinë, me fillim prej orës 11:00h, …