Saopštenje za javnost 02.07.2015

Konsultativno veće za zajednice

Priština, 02 jul 2015
Zgrada Skupštine, hala S-I

Konsultativni savet za zajednice održao je danas svoj redovni sastanak. Predsednik Saveta g. Darko Dimitrijević, dva predsednika radnih grupa g. Fergap Zaimi, g. Medždin Saliji i g. Slobodan Mitić, zamenik predsednika Radne grupe, upoznao je članove sa aktivnostima koje su se odvijale između dva sastanka Saveta.

Savet je u nastavku sednice razmotrio i usvojio predlog preporuke Radne grupe za zakonodavstvo, kojom se preporučuje Odboru Radio-televizije Kosova i generalnom direktoru Radio-televizije Kosova, da preduzme odgovarajuće akcije kako bi goranska i hrvatska zajednica obezbedile jednak pristup i zastupljenost na Radio-televiziji Kosova, kao što je to učinjeno sa drugim zajednicama.

Članovi Veća su na današnjoj sednici razmotrili i utvrdili predlog Radne grupe za pitanja obrazovanja, kojim Savet preporučuje Ministarstvu prosvete, nauke i tehnologije da raspiše Javni konkurs za izdavanje udžbenika koji nedostaju za učenika.Bošnjačke i Turske zajednice, tako da će u školskoj 2015/16 godini učenici biti opremljeni svim udžbenicima i udžbenicima.